Parhaat autopelit PS4:lle


Tässä postauksessa esittelen teille kolme parasta auto- ja ajopeliä PlayStation 4 -pelikonsolille. Ajopelillä tarkoitetaan yleisemmin videopeliä, jossa ajetaan autoa, moottoripyörää, venettä tai jotain muuta kulkuvälinettä. Tässä artikkelissa keskityn kuitenkin ainoastaan autoaiheisiin videopeleihin. Autopeleissä on useimmiten tarkoituksena erilaisten reittien tai ratojen suorittaminen ajamalla ja tehtävän suorittaminen mahdollisimman nopeasti eli minimiajassa. Joskus voidaan pelata myös muita pelaajia tai tekoälyä vastaan, jolloin pelin tavoitteena on luonnollisesti kilpailun voittaminen ja saapuminen ajoradan tai -reitin loppuun, eli maaliin ennen muita kilpailijoita.

Autopelejä varten on kehitelty myös pelimukavuutta lisääviä lisäosia kuten ratteja ja polkimia. Yleensä rattiohjaimessa on myös muita toimintoja, jotka tekevät pelikokemuksesta kokonaisuutena todentuntuisemman kuten esimerkiksi ratin tärinä ja optinen tarkkuus. Ratin ja polkimien avulla ajopelin pelaaminen on kokemuksena realistisempi, kuin pelkästään pelikonsolin omaa ohjainta käyttämällä. Yleensä polkimissa on sekä jarru- että kaasupoljin. Tässä tekstissä esiteltyjä pelejä voi pelata joko lisävarusteilla tai ilman. Nämä pelit ovat nousseet kansan ylivoimaisiksi suosikeiksi ja kuluttajat pelaavat näitä pelejä intohimoisesti vuodesta toiseen.

Gran Turismo

Gran Turismo on japanilaisen peliyhtiö Polyphony Digitalin kehittämä useamman osan videopelisarja. Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1997 ja juurikin PlayStationille. Gran Turismo on tuttu fotorealistisesta grafiikastaan sekä erittäin realistisesta ajettavuudestaan. Pelin tyyli on simulaatiomainen ja viidettä sekä kuudetta osaa lukuun ottamatta auto ei voi ollenkaan hajota kilpailussa. Gran Turismo on kaikkien aikojen myydyin PlayStation-peli ja se on päässyt myös tunnetun GameSpot -portaalin parhaiden pelien listalle. Gran Turismo Sport on pelisarjan seitsemäs osa ja se julkaistiin 17. lokakuuta vuonna 2017.

Need for Speed

Need for Speed, eli NFS, on ajopelisarja, jonka on luonut Electronic Arts; tunnetummin EA Games. Need for Speedin juuret ulottuvat Kanadaan, Distinctive Softwareen, jonka EA on ostanut itselleen. Sarjan ensimmäinen peli on julkaistu vuonna 1994 alunperin 3DO-konsolille ja vuonna 1995 PC:lle. PlayStation sai oman versionsa vasta vuonna 1996. Uusin osa, Need For Speed Payback, sijoittuu alamaailmaan, jossa päädyt kostomatkalle The House -nimisen kartellin pariin. Pelin tarkoituksena on suorittaa erilaisia haasteita ja tehtäviä ansaitakseen rikollisen alamaailman kunnioituksen.

Burnout

Toinen Electronic Artsin yhdessä Criterion Gamesin kanssa kehittämä ajopelisarja Burnout on voittanut parhaan ajopelin palkinnon useampaankin kertaan. Burnout Paradies Remastered julkaistiin vastikään maaliskuussa 2018. Kyseessä on arcade-tyylinen kilpa-ajopeli, jossa ajetaan sekä ruuhkaisilla kaupungin kaduilla että kauniissa vuoristossa. Pelin päätarkoituksena on kostaa kanssapelaajille taklaukset ja aiheuttaa autoissa mahdollisimman paljon ja mahdollisimman suuria tuhoja. Remasteroitu versio sisältää kaikki Year of Paradise lisäosat, kuten esimerkiksi Big Surf Island -päivityksen. PlayStation Plus -jäsenyydellä pelaat Burnoutia myös moninpelinä verkossa vaikka ystäviesi kanssa.

Related Post

1 (1)

Rakkauteni autoihinRakkauteni autoihin

Kuten olen aiemminkin tässä blogissani kertonut, olen rakastanut autoja niin kauan kuin muistan, ihan pikkupojasta lähtien. Siihen aikaan, kun meikäläinen syntyi, ei oltu kuultukaan mistään sukupuolineutraaleista kasvatuksista. Pojat puettiin sinisiin,